Podjetništvo in napotki za uspeh

Podjetništvo je obsežno področje, kjer se prepleta upravnjanje s človeškimi viri, financami in strateško načrtovanje. Gre za izjemno zahtevno odgovornost, zato Podjetništvo zahteva od podjetnika 24 urni delovnik in visoko čustveno inteligenco. Zavedanje, da niste sposobni opravljati 10 stvari iz 10 različnih področij, torej niste deklica za vse je ključnega pomena. V primeru, da ste na začetku svoje poslovne poti in nimate finančnih sredstev za zaposlitev dodatnega kadra se je zelo dobro povezati z zunanjimi ljudmi oz. podjetji.
Največ kar lahko na začetku svoje poslovne poti naredite (ne glede ali ste Samostojni Podjetnik ali D.o.o) je, da se povežete s takšnim partnerjem, ki vam nudi novodobno e-računovodstvo (zmanjšate čas potreben za pregled nad poslovanjem) in poslovno svetovanje, vi pa se usmerite v svoje področje, ki ga najbolje obvladate.

Ustvarite si blagovno znamko, naj vas ljudje povezujejo z določenim produktom oz. storitvijo. Spletna stran je obvezna, ampak res obvezna. Če je nimate vas enostavno ni. Tudi, če nimate večjega začetnega kapitala obstaja možnost najema spletnih strani.
Pazite na red in disciplino. Sedaj ste sam svoj šef (Samostojni Podjetnik) in bo lastna motivacija zelo pomembna. Ugotovite kako ste najbolje organizirani. Čim več testirajte in razmišljajte o svojih potezah, ki jih delate. Tudi, če ste kaj narobe naredili ne obupajte, saj se zaradi tega razvijate in napredujete (seveda, če ne delate istih problemov znova in znova).
Poskušajte razmišljati izven okvirov in imejte v mislih več scenarijev, ki se lahko zgodijo. Podjetništvo še široko, zato vam bo zelo v pomoč prišlo mreženje z ljudmi iz drugih področij, ki vam morebiti lahko pomagajo pri izvajanju vaših projektov. 
Kot rečeno je Podjetništvo zelo široka disciplina za katero ni univerzalnega recepta. Na koncu je vse odvisno od vas zato bodite vedno pozorni na stvati, ki se dogajajo v vaši okolici in jih izkoristite za uspeh rasti, kot Samostojni Podjetnik.